لاتاری آمریکا؛ بختآزمایی برای رسیدن به سرزمین رؤیاها
یکی از سیاستهای کلان فرهنگی که آمریکا خود را متعهد به پیش بردن آن میداند، افزایش تنوع و گوناگونی فرهنگی در بافت جمعیتی کشور است. در همین راستا یکی از برنامههایی که از سال 1990 در دستور کار قرار گرفت اعطای ویزای تنوع یا همان (Diversity Visa) است که در قوانین و قواعد کشور آمریکا به اختصار DV نام دارد.
ویزای تنوع که در بین ایرانیان و عامه مردم جهان به نام لاتاری گرین کارت یا لاتاری آمریکا شناخته میشود، به مردم سراسر جهان این امکان را اعطا میکند تا خارج از کانالهای معمول مهاجرت به آمریکا آمده و اقامت دائم این کشور را بدست آورند.
در این یادداشت کارشناسان سازمان مهاجرتی کوچ تصمیم گرفتند تا برخلاف اغلب یادداشتهای این حوزه، نگاهی دقیق و کارشناسیشده به لاتاری آمریکا داشته و در یک پروسه پرسش و پاسخ و گام به گام، تمام آنچه که نیاز است تا در مورد لاتاری بدانید را مطالعه فرمایید.
یکی از سیاستهای کلان فرهنگی که آمریکا خود را متعهد به پیش بردن آن میداند، افزایش تنوع و گوناگونی فرهنگی در بافت جمعیتی کشور است. در همین راستا یکی از برنامههایی که از سال 1990 در دستور کار قرار گرفت اعطای ویزای تنوع یا همان (Diversity Visa) است که در قوانین و قواعد کشور آمریکا به اختصار DV نام دارد. ویزای تنوع که در بین ایرانیان و عامه مردم جهان به نام لاتاری گرین کارت یا لاتاری شناخته میشود، به مردم سراسر جهان این امکان را اعطا میکند تا خارج از کانالهای معمول مهاجرت به آمریکا آمده و اقامت دائم این کشور را بدست آورند. در این یادداشت کارشناسان سازمان مهاجرتی کوچ تصمیم گرفتند تا برخلاف اغلب یادداشتهای این حوزه، نگاهی دقیق و کارشناسیشده به لاتاری آمریکا داشته و در یک پروسه پرسش و پاسخ و گام به گام، تمام آنچه که نیاز است تا در مورد لاتاری آمریکا بدانید را مطالعه فرمایید.
در این یادداشت عناوین زیر را مطالعه خواهید کرد:
• دورنمایی از لاتاری
• سهمیهبندی در لاتاری به چه معنی است؟
• سهم ایرانیان در لاتاری چقدر است؟
• آیا راهی برای افزایش شانس برنده شدن در لاتاری آمریکا وجود دارد؟
• یک راه حل جالب و واقعی
• شرکت در لاتاری آمریکا چه پیشنیازهایی دارد؟
• این همه ماجرا نیست
• ثبتنام و پس از آن
• چالش عکس و لاتاری آمریکا
• پیروز شدن در لاتاری آغاز راه است
دورنمایی از لاتاری آمریکا
برنامه ویزای مهاجرتی تنوع، یا همان لاتاری آمریکا ، یک برنامه بر مبنای قرعهکشی است که برندگان آن، امکان دریافت گرین کارت آمریکا را بدست میآورند. لاتاری آمریکا نتیجه تصویب قانون مهاجرت سال 1990 است که خروجی قانونی آن برنامه (Diversity Visa) بود. لاتاری آمریکا تحت نظارت و کنترل مستقیم وزارت امور خارجه آمریکا برگزار شده و از نظر قانونی پیرو مناسبات لایحه مهاجرت و تابعیت 1965 است. مطابق آمار رسمی لاتاری آمریکا هر ساله 55 هزار ویزای اقامت دائم یا همان گرین کارت آمریکا را بین متقاضیان قرعهکشی میکند.
این بدان معنی است که میزان شرکتکنندگان در هر دوره، تأثیری بر تعداد ویزاهای اعطا شده نداشته و هر ساله این عدد ثابت است. اما نکته جالب این است که با رجوع به متن برنامه (Diversity Visa) و قانون مهاجرت سال 1990 متوجه خواهید شد وزارت امور خارجه آمریکا در این 55 هزار گرین کارت برای کشورهای مختلف سهمیه قائل میشود.
سهمیهبندی در لاتاری آمریکا به چه معنی است؟
همانطور که در ابتدای یادداشت ذکر شد، تفکر اصلی که پشت این برنامه وجود دارد متکی بر این است که تعدد تیرهها و گوناگونی فرهنگی در جامعه آمریکا افزایش یابد؛ با این وجود وزارت خارجه آمریکا، 55 هزار گرین کارت موجود را با نسبت خاصی بین کشورهای مختلف قرعهکشی میکند. ریشه تصمیمگیری در این مورد، این است که هر کشور در سالهای گذشته چه تعداد مهاجر را با سایر روشهای قانونی اخذ گزین کارت روانه آمریکا کرده است. هر قدر تعداد دریافتکنندگان گرین کارت از یک کشور در سالهای پیشین بیشتر باشد، سهم کمتری نصیب آن کشور خواهد شد.
به این مثال برای درک بهتر موضوع دقت کنید:
• در مجموع 55 هزار گرین کارت در هر دوره لاتاری آمریکا وجود دارد. طبق بررسیهای وزارت خارجه، کشور الف در سالهای گذشته 100 هزار مهاجر را به آمریکا فرستاده و کشور ب تنها 10 هزار مهاجر را روانه این کشور کرده است. در این شرایط وزارت خارجه، تنها 1000 سهم از گرین کارت های لاتاری آمریکا را به کشور الف اعطا کرده و 5000 گرین کارت کارت را برای کشور ب در نظر میگیرد.
• با این وجود جدا از تعداد شرکتکنندگان از کشور الف، 500 نفر از این کشور در لاتاری آمریکا شانس برنده شدن گرین کارت را داشته و 1000 نفر از کشور ب نیز امکان برنده شدن در لاتاری آمریکا را دارند.
• با فرض شرکت کردن جمعیتی برابر از هر دو کشور الف و ب در لاتاری آمریکا ، بدیهی است که شانس شهروندان کشور ب برای برنده شدن بیشتر از شهروندان کشور الف است. هر چند اگر تعداد متقاضیان و شرکتکنندگان در لاتاری آمریکا در این دو کشور متفاوت باشد، میزان شانس آنها دچار تغییر خواهد شد.
با دقت در مثال فوق احتمالاً به وضوح معنای سهمیهبندی در لاتاری آمریکا متوجه شده باشید. بهنوعی هر قدر کشوری که شما شهروند آن هستید، مهاجران کمتری را به آمریکا فرستاده باشد، سهمیه گرین کارت بیشتری در لاتاری آمریکا به کشور شما اعطا خواهد شد. ایران وضعیت سبزی دارد و برخلاف کشورهایی مانند چین و هند، مهاجران کمی را روانه آمریکا کرده است
سهم ایرانیان در لاتاری آمریکا چقدر است؟
پاسخ به این پرسش چندان ساده نیست و در هر سال آمار منعطفی وجود دارد. ایران یکی از کشورهایی است که در رنج مطلوب و متوسطی در تعداد مهاجران دارد؛ مطابق آنچه تخمین وزارت خارجه آمریکا بیان شده است، بین 10 هزار تا 20 هزار نفر از شهروندان ایرانی در بین سالهای 2014 تا 2018 گرین کارت دریافت کرده و به مهاجرت کردهاند.
این آمار باعث میشود که تابحال ایران جز کشورهایی با وضعیت سبز بوده و همواره شهروندان ایرانی شانس برنده شدن در لاتاری آمریکا را داشته باشند. این در حالی است که مثلاً کشور چین یا هند در یک دوره زمانی مشابه بیش از 100 هزار نفر مهاجر به آمریکا فرستادهاند و همین موضوع باعث شده تا شهروندان این کشور از شرکت در لاتاری آمریکا به کلی محروم باشند! پیش از پرداختن به ادامه بحث جالب است بدانید که شهروندان کشورهای زیر اصلاً امکان نامنویسی در لاتاری آمریکا در سال 2022 را ندارند:
• بنگلادش
• برزیل
• هند
• کانادا
• چین
• هائیتی
• کلمبیا
• جمهوری دومینیکن
• نیجریه
• السالوادور
• گواتمالا
• پاکستان
• جامائیکا
• ویتنام
• بریتانیا
• کره جنوبی
• فیلیپین
کشورهایی که رنگ روشن دارند، امکان شرکت در لاتاری آمریکا را دارندکشورهایی که رنگ روشن دارند، امکان شرکت در لاتاری آمریکا را دارندحال نوبت آن است که سراغ پاسخگویی تحقیقی به پرسش اصلی این بخش برویم. هر چند آمارها در این مورد ضد و نقیض بوده و خالی از ابهام نیست، اما مطابق آمار چند سال گذشته به طور میانگین در هر سال بین 4500 تا 5500 ایرانی در لاتاری آمریکا انتخاب شده و این سهم ایران از لاتاری آمریکا است.
جالب است بدانید این بیشترین سهم یک کشور از لاتاری است. شهروندان ایران، مصر، ازبکستان، اتیوپی و اوکراین، هر یک بهتنهایی 4500 برنده در لاتاری دارند. اما به توجه به تعداد بالای شرکتکنندگان ایرانی که تقریباً بالغ بر 737 هزار نفر هستند، پس از تقسیم این 4500 شانس در بین آنها، شانس برنده شدن هر شخص تقریباً 0.61 درصد است! ایران با 737 هزار نفر از نظر تعداد کل شرکتکنندگان در جایگاه پنجم جدول ایستاده است:
• غنا با 1 میلیون و 953 هزار و 577 نفر
• اوکراین با 970 هزار و 193 نفر
• ازبکستان 876 هزار و 875 نفر
• سیرالئون 807 هزار و 65 نفر
• ایران با 737 هزار و 181 نفرهمین موضوع باعث شده که حتی با وجود بودن در بین کشورهایی با بالاترین سهم همچنان شانس پیروزی هر شهروند ایرانی زیر 1 درصد باشد.
آیا راهی برای افزایش شانس برنده شدن در لاتاری آمریکا وجود دارد؟
اصلاً. تمام عناوین، برنامهها و تبلیغاتی که ادعا میکنند شانس شما برای برنده شدن شخص شما در لاتاری آمریکا را افزایش میدهند بهنوعی کلاهبرداری بوده و کذب هستند. هیچ عامل خارجی، چه بسا حاضر در ادارات و دولت آمریکا نیر توانایی اثرگذاری بر این قرعهکشی را ندارد. اما نکته اساسی این است که ما در سازمان مهاجرتی کوچ با آشنایی کافی نسبت به مراحل کار و پنلهای الکترونیکی ثبت نام در لاتاری آمریکا ، امکان خطا در ثبت نام و ورود اطلاعات غلط را برای متقاضیان خود به صفر میرسانیم.
فراموش نکنید که گاهاً اشتباه در وارد کردن اطلاعات و نقص در مراحل ثبت نام مانع برنده شدن شما در لاتاری آمریکا میشود. پس ما در سازمان مهاجرتی کوچ تنها با نظارت دقیق بر ثبت نام شما، از شکست قطعی در لاتاری آمریکا به علت نقص ثبتنام جلوگیری کرده و ابداً مدعی افزایش شانس برنده شدن شما با روشهای دروغین نیستیم.
کارت اقامت دائم آمریکا یا همان گرین کارت
یک راه حل جالب و واقعی پس از مطالعه بخش پیشین
اجازه دهید تا با یک نکته بیان کنیم که یک راه قانونی و منطقی برای افزایش شانس برنده شدن وجود دارد اما این اصلاً چشمبندی نبوده و شباهتی به شعبدهبازیهای تبلیغاتی ندارد! ما در سازمان مهاجرتی کوچ به شما پیشنهاد میکنیم که اگر متأهل هستید، با شرکت کردن همزمان خود و همسرتان شانس خود را برای برنده شدن افزایش دهید. اگر در حالت عادی شانس برنده شدن یک نفر 0.61 باشد، با این روش شانس برنده شدن شما به 1.22 درصد میرسد. چون با برنده شدن هر یک در لاتاری آمریکا ، همسرتان نیز با شما گرین کارت آمریکا را دریافت خواهد کرد.
شرکت در لاتاری آمریکا چه پیشنیازهایی دارد؟اولین پیشنیاز برای شرکت در لاتاری این است که شهروند یکی از کشورهای مجاز برای شرکت در لاتاری آمریکا باشید. چون ایران همواره در طول سالیان متمادی جز کشورهای مجاز بوده است، این بند را به عنوان یک پیشنیاز برای شهروندان ایرانی در نظر نمیگیریم. تنها پیشنیاز دیگری که وجود دارد بدین شرح است:• پیشنیاز شغلی و تحصیلی: برای شرکت در لاتاری آمریکا باید مدرک دیپلم داشته باشید.
در غیر این صورت باید حداقل دو سال سابقه کاری رسمی و معتبر در یک جایگاه شغلی باشید. تنها مشاغلی مورد تأیید دولت آمریکا خواهد بود که برای شروع و استخدام نیازمند 2 سال آموزش یا سابقه کار باشند.همانطور که میبینید، پیشنیازهای لازم برای شرکت در لاتاری ساده بوده و در عمل هر شهروند معمولی در کشور ایران، مکان شرکت در آن را دارد. دقیقاً همین موضوع است که باعث جذابیت و پرطرفدار بودن لاتاری آمریکا شده است.
آمریکا و مردمانی از سراسر جهان برای رسیدن به رویاها
این همه ماجرا نیست
دقت داشته باشید که در شرایط پذیرش برای لاتاری آمریکا همواره موارد فوق درج میشوند اما در حقیقت شما غیر از داشتن مدرک دیپلم(یا آپشن جایگزین آن) لازم است تا پاسپورت نیز داشته باشید. یکی از اطلاعاتی که در فرم ثبتنام شما باید وارد شود مربوط به پاسپورت شماست.ثبتنام و پس از آنثبتنام به صورت آنلاین انجام شده و مستلزم پر کردن چندین مرحله فرم در مورد اطلاعات شخصی شماست.
بسیار مهم است تا اطلاعات با دقت وارد شوند تا کوچکترین اشتباهی در دادهها وجود نداشته باشد. وجود برخی اشتباهات در فرم ثبتنام شما، ممکن است در آینده تلخی برنده شدن در لاتاری آمریکا به تلخی رد شدن در فرآیند اخذ گرین کارت تبدیل کند.
به همین علت ما پیشنهاد میکنیم تا از پر کردن انفرادی و بدون مشورت این فرم اجتناب کنید. ما در سازمان مهاجرتی کوچ اعتقاد داریم که پر کردن فرم ثبت نام هر متقاضی باید با این پیششرط ذهنی انجام شود که متقاضی در لاتاری قطعاً برنده خواهد شد و کوچکترین اشتباهی، باعث از دست رفتن این پیروزی میشود.
چالش عکس و لاتاری یکی از نکاتی که به عنوان یک چالش در میان عامه وجود دارد، عکس پرسنلی لاتاری آمریکا است. هر چند ما معتقدیم که این اساساً یک چالش نیست و با رعایت چند نکته میتوان به سادگی یک عکس استاندارد و مناسب برای لاتاری آمریکا داشته باشد. رعایت نکات زیر را در ذهن داشته باشید:
• زاویه دوربین عکاسی باید به طریقی باشد که منطبق بر راستای صورت شما بوده و عملاً شما به طور مستقیم به لنز آن نگاه کنید.
• رزولوشن عکس باید 600 در 1200 باشد.
• الزامی است که زمینه عکس سفید باشد. هر چند حساسیت شدیدی در این مورد وجود ندارد و در صورت اضطرار و نیاز میتوانید از یک پارچه سفید بزرگ یا همان پوشش دیوار برای عکس خود استفاده کنید.
• در عکس نباید برخی اکسسوریها مانند عینک، هدبند و سمعک وجود داشته باشد. پوشش نقاط مختلف صورت شما با این وسایل باعث مردود شدن عکس خواهد شد.
• دقت داشته باشید که قاعدتاً نباید صورت شما با موی سر، ماسک یا هر پوشش پارچهای دیگری پوشیده شود. مخفی بودن بخشی از قرص صورت شما، ولو کوچک باعث رد شدن عکس خواهد شد. راهی طولانی از برنده شدن تا رسیدن به گرین کارت وجود داردپیروز شدن در لاتاری آغاز راه استدر یادداشتی مجزا در سایت سازمان مهاجرتی کوچ، این مسئله را به تفصیل بررسی کرده و تلاش کردیم تا با دیدی باز برای همراهان گرامی این موضوع را تشریح کنیم که اساساً برنده شدن در لاتاری بلیت سریعالسیر ورود به آمریکا نبوده و شما پس از این باید با صرف زمان و انرژی در یک پروسه یک ساله به گرین کارت آمریکا برسید.
به جز صرف زمان و انرژی، شما با انجام برخی اشتباهات ممکن است حتی به کلی از چرخه گرفتن گرین کارت خارج شوید! اگر شما با دانش و شناخت کافی اقدامات پس از برنده شدن در لاتاری را پیگیری نکنید، ممکن است پس از برنده شدن در خود قرعهکشی، مجدد شکست خورده و در پروسه دریافت خود گرین کارت به در بسته بخورید.
متأسفانه مطابق برخی آمارها و نظرسنجیهای معتبر موجود، کمتر از 60 درصد برندگان ایرانی لاتاری آمریکا در نهایت به گرین کارت دست پیدا کرده و موفق میشوند تا اعمال لازم پس از برنده شدن در قرعهکشی را بدرستی انجام دهند. به همین علت پیشنهاد میکنیم که اگر یکی از برندگان لاتاری آمریکا هستید، حتماً مشورت با کارشناسان سازمان مهاجرتی کوچ را در دستور کار قرار دهید. در یادداشت مجزایی که با همین موضوع نگارش شده است، علل این موضوع کاملتر و دقیقتر بیان شده است.